Ett  S k a t ´ l i v

 

Jag utbildade mej till dekoratör på 60-talet och har jobbat på olika varuhus, NK och senare Twilfit. Sen gick jag en kurs i layout och fick jobb på  ingenjörsförlaget.  I början av 70-talet träffade jag Francois och började arbeta som foto-assistent-snikare-inspicient mm. Studion låg på Kungsklippan och i början var vi båda anställda av Arbmans annonsbyrå.

Allt byggdes upp i studion, det tog ofta veckor av research ,att hitta rätt rekvisita, modeller. Francois jobbade ofta med konstnären Emilio Moliner som målade bakgrunder. Studion var ett ställe som pulserade av kreativitet, och mitt intresse för färg, form och komposition blev ännu starkare.

I slutet av 70-talet flyttade vi vårt bo och studio till Stora Brevik på Värmdö. 

-World of Interior 1992-

 

 

 Vi gjorde många fina reklamkampanjer mest för utlandet. Där bodde  och arbetade vi i 10 år och när Peter Wallenberg köpte Brevik, fick vi  chansen att hyra Villa Dagaborg och vi flyttade till Farsta Strand.

 

 

-Gods & Gårdar 2001- 

 

Villa Dagaborg är ett fantastiskt stort hus i jugendstil med en fantastisk vildvuxen trädgärd. Vi hittade stengångar, trappor, en liten fontän och ett vackert lusthus som vi renoverade med tiden. På andra sidan sjön bodde min kompis Lill Larsson, det var hon som intresserade mej för det här med trädgård och fröer, en riktig ” trädgårdsprinsessa”…..

 

 -Lantliv 2001-

 

I början av 2000-talet flyttade vi ut  till  Gåsö, där vi byggde  om farmor & farfars hus till en studio för Francois. Här bor vi hela året om, här är man långt ifrån allt, men ändå så nära. Men vi smiter gärna iväg när det är som tyngst, som flyttfåglarna…

Från slott till koja...

 

-Lantliv 2000-